Skip to main content

Zorgvuldigheid

MNS spant zich in een organisatie te zijn die zorgvuldig handelt jegens de scholen, de muziekorganisaties en bezoekers van onze evenementen. Daarom heeft zij een gedragscode die onderdeel uitmaakt van de Vrijwilligerscontracten, een Vertrouwenspersoon en het onderstaande Probleemprotocol.

MNS werkt op de basisscholen altijd binnen de verantwoordelijkheid van de betreffende school en neemt de daar geldende regels in acht. In geval van een probleem waarbij MNS een rol speelt, meldt de betrokkene (kind, ouder, leerkracht)  zich daarom altijd eerst bij de eigen aanspreekpunten van de school. Dat kan de schoolleiding zijn of de vertrouwenspersoon van de school. In overleg met deze aanspreekpunten wendt men zich daarna tot MNS. De aanspreekpunten van MNS zijn in deze gevallen de projectleiding of ons bestuurslid scholen. Is het moeilijk of onwenselijk een probleem te bespreken met de projectleiding en het bestuurslid scholen, dan kan men zich wenden tot de vertrouwenspersoon van MNS.

 MNS ondersteunt muziekverenigingen en andere muziekorganisaties in het kader van hun buitenschoolse activiteiten. Wanneer zich daarbij een probleem voordoet waarbij MNS een rol speelt, dan wendt de betrokkene (kind, ouder, verenigingslid) zich eerst tot de leiding of de vertrouwenspersoon van die vereniging of muziekorganisatie. In overleg met deze eigen aanspreekpunten wordt dan contact opgenomen met MNS. De MNS-aanspreekpunten in deze gevallen zijn de projectleider of een bestuurslid. Is het moeilijk of onwenselijk een probleem te bespreken met de projectleiding en een bestuurslid, dan kan men zich wenden tot de vertrouwenspersoon van MNS.

 Bij onwenselijk gedrag in het kader van eigen MNS buitenschoolse activiteiten kan de betrokken bezoekers/deelnemer contact opnemen met de projectleider of met de secretaris van het bestuur. Is dat voor de betrokkene moeilijk of onwenselijk, dan kan men zich wenden tot onze vertrouwenspersoon.

Uiteraard is de vertrouwenspersoon er ook voor onze eigen medewerkers.

De contactgegevens van de vertrouwenspersoon van MNS, mevrouw T. van Loon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.